30 juni - 6 juli
7 juli 2025 - Nwajaheni, Zuid-Afrika
De afgelopen week was weer supertof. Maandag hebben we lekker uitgerust en zijn we smiddags naar het crusade terrein gegaan voor een briefing voor de ushers. We waren met zon 40 mensen. De rest van de week waren we sochtends vrij en gingen we pas rond 15u richting de crusade.
De crusade zelf was heel intens. Het is heel charismatisch en vooral gefocust op de heilige Geest. Terwijl de mensen het terrein op liepen werd er muziek gespeeld en gezongen. Daarna kwam de evangelist en die preekte voor ongeveer een uur. Daarna mochten de mensen die de heilige Geest wouden ontvangen naar voren komen. Er werd dan gebeden voor de heilige Geest en sommige mensen vielen op de grond, andere gingen hardop praten. Er gebeurde nogal veel dingen die ik nog niet eerder had meegemaakt. De evangelist die bemoedigde dat heel erg en liep tussen de mensen door om bijv op ze te blazen of tegen ze te praten.
Dus ik was veel bezig met wat er nou allemaal gebeurde, om erachter te komen waar dat vandaan komt en hoe het gebeurt.
Er zijn mooie punten van de crusade, want veel mensen zijn aan een kerk gekoppeld, veel mensen die een nieuw geloof hebben en er zijn mensen genezen van hun ziektes of pijnen. Maar ook een aantal dingen waar ik wat sceptisch tegenaan kijk, bijvoorbeeld het vooral focussen op in tongen praten en vallen in de Geest, terwijl de heilige Geest nog zoveel meer doet.
Maar dit is ook weer een ervaring die ik mee kan nemen en mijn wereld weer verbreedt.
Vrijdag en zaterdag hebben we afscheid genomen van de crusade mensen en gingen twee mensen van tshega op vakantie, dus daar hebben we ook afscheid van genomen. Zaterdagochtend gingen we op weg naar een supertof weekend. Eerst gingen we naar 'Jessica the hippo'. Een nijlpaard die zo tam is dat je haar kan voeden en aaien. En dat terwijl nijlpaarden de meeste mensen doden in Afrika. Daarna gingen we met een boot door de 3na grootste canyon van de wereld varen. Dat was echt supermooi en we hebben wat coole dieren gezien, zoals een krokodil.
Daarna reden we naar tshukudu bush camp, waar we ook overnachtten. Dat is middenin een safaripark. In de bush camp liep een 'tamme' cheeta, die we konden aaien. Smiddags gingen we op een game drive. We zaten op bankjes in een auto en hoopten maar dat we er niet uitvielen. We hebben neushoorns gezien met een baby, een leeuw, gnoes en andere kleinere dieren.
Het was heel cool. Savonds gingen we 'braaien' en hebben we Muscadel gedronken, een Zuid-Afrikaanse wijn die ik wel lekker vind haha. Sochtends deden we om 7u een bush walk. We hebben toen helaas geen dieren gezien, maar wel heel veel dierenpoep. Daarna gingen we naar een show over de Limpopo tribes. Het was met zingen en dansen en heel leuk om te zien. Daarna reden we weer naar huis. Onderweg kwamen we nog buffalo's langs de weg tegen, dus uiteindelijk 3/5 big five gezien. Het was een superleuk en gezellig weekend!
Komende week is er een vakantieprogramma voor de kinderen uit het dorp, die wij organiseren. En vrijdag vlieg ik alweer naar huis!

Veel plezier met het laatste 'vakantie'-weekje
Sluit me er helemaal bij aan.
Nog een mooie afsluitende week toegewenst, liefs van oma.😘
wat een ervaringen, wat komt er veel op je af, onvoorstelbaar in zo’n korte tijd zoveel meemaken!
Samen met andere mensen die je nog nooit gezien hebt het geloof beleven en wel op een heel bijzondere manier, wat zal dat een onuitwisbare indruk op je maken.
En ook de dieren in het wild zien, fantastisch!
We wensen jou nog een paar dagen een heel fijne tijd toe en een goede thuiskomst in het komende weekend.
We zijn razend benieuwd naar jouw verhalen en belevenissen,
heel veel liefs van oma en opa.