Tamar Strijker
- 8
- Foto’s:
- 23
Over mij
Hoi! Ik ben Tamar Strijker en ik heb op dit moment een tussenjaar. In het eerste halfjaar heb ik Inside-out op de Wittenberg gedaan en hier heb ik veel van geleerd en heb ik een fantastische tijd gehad. De afgelopen maanden heb ik veel gewerkt om geld te sparen voor de reis. Omdat veel mensen mij daarbij hebben geholpen, leek het me leuk om een blog bij te houden, zodat jullie weten wat ik allemaal zie, doe en onderneem.
Over mijn reis
Het project waar ik aan mee ga doen heet: Tshega christian mission project. https://www.tshega.org/ Het is een breed project, maar het doel is om mensen te dienen en te helpen. Ik raad aan een kijkje op de site te nemen als je meer wilt weten.
In juni start de reis. Ik vlieg eerst naar Johannesburg, in Zuid-Afrika, daarna neem ik een binnenlandsevluchtTnaar Hoedspruit, en reis ik door naar Letsitele, in het noorden van Zuid-Afrika, waar ik een maand zal verblijven bij de familie die de leiding heeft over het project. Elke doordeweekse dag ga ik naar het project. Dit is een halfuur rijden vanaf het huis. Hier doe ik verschillende dingen om te helpen. Bijvoorbeeld op de school daar helpen, activiteiten organiseren op de vakantieclub, nodige spullen bezorgen bij mensen thuis en contact maken met de mensen daar. Het is een arm gebied. 95% van de mensen daar zijn werkloos. De mannen zijn er vaak op uit om werk te zoeken, sommigen komen niet meer terug. De vrouwen worden daarom ook geleerd hoe ze onafhankelijk kunnen leven en zelf geld kunnen verdienen.
Het is mooi om te zien hoeveel impact dit project al heeft gemaakt. Veel kinderen kunnen hierdoor naar school en gezinnen leren zichzelf te onderhouden. Ik vind het supertof dat ik hier zelf aan mee mag doen. In de weekenden zijn we vrij om dingen te ondernemen. Veel vrijwilligers gaan samen op excursies, dus ik hoop wat van het mooie land te kunnen zien. Ik hou jullie op de hoogte!
Bezochte landen
Ik heb 3 landen (2%) bezocht: